1- استادیار گروه حقوق دانشگاه آیتالله بروجردی، بروجرد، ایران. 2- استادیار گروه حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران.، 3- دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد، رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه آیتالله بروجردی، بروجرد، ایران.،
چکیده: (261 مشاهده)
دین مبین اسلام در مورد تشکیل نهاد مقدس خانواده و تنظیم روابط اعضای خانواده و از طرف دیگر جلوگیری از فروپاشی آن تأکیدات فراوانی دارد، به همین جهت مذاق شارع در زمینه طلاق، توصیه به تداوم زندگی و اجتناب از طلاق است. هدف تحقیق بررسی مذاق و مقصد شریعت در احکام مربوط به طلاق است که با روش توصیفی ـ تحلیلی انجام گردید. نتایج نشان داده است که مذاق و مقصد شریعت در احکام مربوط به طلاق بر این مبنا قرار گرفته است که طلاق اگر چه حلال است ولی بهعنوان امر مبغوض شناخته شده است. به هر حال آنچه که از روح این روایات به ذهن متبادر میشود ممانعت و مخالفت با طلاق است. به عبارت دیگر تا جایی که امکان دارد نباید طلاق جاری شود. اما در صورت لزوم و وجود عسر و حرج در زندگی زناشویی، حاکم میتواند حکم طلاق را صادر کند. بنابراین در زمان بروز مشکلات خانوادگی، اولین گام سازش بین زوجین است چون مذاق شریعت با سازش و تفاهم سازگار است و در گام دوم و در صورت به نتیجه نرسیدن سازش بین طرفین، مسأله طلاق مطرح میشود به همین جهت سعی شارع بر این است که تا زمانی که امکان سازش وجود دارد طلاق صورت نگیرد.
- اکبری، محمود؛ امی، احمد؛ حمیدوند، سجاد. (1403). مذاق و مقصد شریعت در احکام مربوط به طلاق، مجله مطالعات فلسفه حقوق، 2(1)، صفحات 51-71.